"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

Potpisan ugovor s Visokom školom Aspira


Objavljeno:  03.01.2019.   
Podijelite:

Hrvatska asocijacija za sportski menadžment dobila je još jednog vrijednog partnera, riječ je o Visokoj školi Aspira. Suradnja između ove dvije institucije i više je nego logična budući da je Aspira jedna od prvih visokoobrazovnih institucija koje su pokrenule studij Sportskog menadžmenta. Ugovor o suradnji potpisali su dekan Visoke škole Aspira Alen Jerkunica i predsjednik HASM-a Ivan Vranković.

Predstavnici obje organizacije usuglasili su se da će zajedničkim snagama poticati izvrsnost upravljanja u sportu, razmjenu iskustva i jačanje suradnje te tako doprinositi razvoju i zajedničkom napretku sportskog menadžmenta te cjelokupnog sporta u Republici Hrvatskoj.

Prilikom potpisivanja ugovora dekan Jerkunica je istaknuo važnost postojanja organizacija poput HASM-a, koje promiču važnosti sportskog menadžmenta u hrvatskom sportu. Osvrnuo se i na postojeći Zakon o sportu riječima:

„Naime, u Zakonu iz 2006. g. potpuno je zanemarena sama uloga sportskog menadžera kao onoga koji organizira i upravlja sportom ili sportskom organizacijom, te je sveden na osobu, agenta, koja obavlja poslove posredovanja pri prelasku sportaša iz jednog sportskog kluba u drugi. Da bi sport i sportske organizacije u Hrvatskoj funkcionirale efikasno, njima moraju upravljati školovani sportski menadžeri, jer kao što, sukladno ovom Zakonu, poslove trenera mogu obavljati isključivo školovani treneri, tako bi i poslove sportskog menadžera trebali obavljati školovani sportski menadžeri.“

Nova suradnja omogućit će studentima Sportskog menadžmenta sudjelovanje na zajedničkim projektima istraživačko-znanstvenog rada te odrađivanje stručne prakse u sportskim institucijama, savezima, klubovima, tvrtkama te HASM-u. Nadalje, dogovoreni su i prvi koraci suradnje u vidu organizacije stručnih konferencija, znanstvenih seminara, okruglih stolova i raznih sportskih manifestacija uz objavljivanje stručnih i znanstvenih radova iz područja sportskog menadžmenta, zajedničko sudjelovanje u domaćim i EU projektima te povezivanje s partnerima u Hrvatskoj i inozemstvu.