"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i događajima!

Uprava


Upoznajte predsjednika, potpredsjednike i izvršnog direktora HASM-a.

PredsjednikIvan Vranković je vrsni stručnjak iz područja strateškog planiranja i projektnog menadžmenta. Nakon nogometne karijere uspješno je diplomirao na stručnom studiju na Kineziološkom fakultetu, smjer nogomet, a upravo završava i specijalistički studij sportskog menadžmenta. Više od 10 godina radi kao razvojni trener s mlađim uzrasnim kategorijama. Osim uloge trenera, vodi i projekte u nogometnom klubu Coerver® Coaching Hrvatska.

LinkedIn profil

PotpredsjednikAlojzije Janković je Šahovski velemajstor, višestruki kadetski, juniorski te seniorski prvak Hrvatske. S reprezentacijom Hrvatske 2017. na prvenstvu Europe podijelio 3.- 4. mjesto. Autor je brojnih članaka i knjige, te nositelj titule Međunarodnog organizatora i trenera Svjetske šahovske organizacije (FIDE). Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, upravo završava i specijalistički studij sportskog menadžmenata. Danas vrši ulogu Glavnog tajnika Hrvatskog šahovskog saveza, voditelj je emisije „Šahovski komentar“ na Hrvatskoj radioteleviziji i glavni urednik časopisa „Šahovski glasnik“ (izlazi od 1926.).

LinkedIn profil

PotpredsjednikJosip Reić je bivši hrvatski veslač i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine. Upravo privodi kraju stručni specijalistički studij sportskog menadžmenta. Svoje sportsko iskustvo uspješno je prenio i u poslovno. Više od 20 godina sudjeluje u razvoju splitskog sporta. Član je Upravnog odbora Hrvatskog kluba Olimpijaca, tajnik Zaklade za sportsku izvrsnost grada Splita, član Upravnog odbora HVK Gusar i mnogih drugih sportskih društava.

PotpredsjednikMarko Mišura je u različitim ulogama nastupio na čak šest Olimpijskih igara. U Atlanti 1996. godine sudjelovao je kao jedriličar, a nakon toga kao trener, sportski direktor i vođa tima. Upravo pod Markovim vodstvom u Rio de Janeiru 2016. godine, hrvatski jedriličari, Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlatnu medalju, a Tonči Stipanović srebrnu, čime su ostvarili rezultat koji su već 50 godina svi hrvatski jedriličari čekali. Marko će, uz diplomu višeg sportskog trenera, uskoro imati i diplomu stručnog specijalista sportskog menadžmenta. Svoje iskustvo i znanje usmjerio je u razvoj sporta u Hrvatskoj.

LinkedIn profil

PotpredsjednikIvica Divić dugi niz godina radi u osiguravajućim tvrtkama – posljednjih dvanaest u visokom menadžmentu velike inozemne kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj. Diplomirao je na prometnom fakultetu i specijalističkom studiju sportskog menadžmenta. Aktivno se bavio boćanjem, a danas je aktivan u biciklizmu i planinarenju.

Izvršni direktorNino Kapitanović predstavlja novu generaciju mladih stručnjaka na području sportskog menadžmenta. Specijalistički studij Sportskog menadžmenta završio je s najboljim ocjenama. Obrazuje se i na filozofskom fakultetu s ciljem stjecanja dodatnih predagoških kompetencija. Dobitnik je brojnih akademskih individualnih nagrada. Član je Hrvatske Mense, a zaposlen je u ulozi specijalista digitalnog marketinga u u HNK Hajduk Split.

LinkedIn profil

Partneri
Europska asocijacija za sportski menadžment

Hrvatska olimpijska akademija

Hrvatski olimpijski odbor

Sport Business Chain

UP Energy Beverages

Galaxy travel agency

Međimursko veleučilište u Čakovcu

Koestlin

Hrvatska udruga profesionalnih sportaša

Sophico

Visoka poslovna škola PAR

Visoka škola Aspira

Kineziološki fakultet u Zagrebu