"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

Uprava


Upoznajte predsjednika, potpredsjednike i izvršnog direktora HASM-a.

PredsjednikIvan Vranković je nakon amaterskog igranja nogometa, uspješno je diplomirao na stručnom studiju na Kineziološkom fakultetu, smjer nogomet. 2018 godine je diplomirao na specijalističkom studiju sportskog menadžmenta Visoke škole Aspira. Više od 13 godina je radio na upravljanju nogometnim i sportskim školama te kao razvojni trener s mlađim uzrasnim kategorijama. Od 2017. godine radi kao voditelj sportskih aktivnosti na najvećem sajmu sporta u Hrvatskoj Sport Fest Poreč, a trenutačno je zaposlen u uredu za sport turističke agencije Btravel na poziciji projektnog menadžera.

LinkedIn profil

PotpredsjednikAlojzije Janković je Magistar ekonomije (Ekonomski fakultet u Zagrebu) i stručni specijalist Sportskog menadžmenta (Master studij ASPIRA Split) – dobitnik Dekanove nagrade za najboljeg studenta. Sa 23 godine postaje nositelj najviše titule u šahu – titule velemajstora. Višestruki je reprezentativac Hrvatske, nastupio na 14 europskih prvenstava, 2 svjetska prvenstva te 2 šahovske Olimpijade. Osvajač je brojnih međunarodnih turnira, član hrvatske reprezentacije koja je postigla najbolji ekipni rezultat u povijesti hrvatskog šaha diobom 3.-4. mjesta na europskom prvenstvu 2017.godine. Trenutačno radi kao Glavni Tajnik Hrvatskog šahovskog saveza i vodi emisiju “Šahovski komentar na HRT-u.

Alojzije Janković CV 2021

PotpredsjednikJosip Reić je bivši hrvatski veslač i osvajač brončane medalje na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine. Diplomirani stručni specijalistički studij sportskog menadžmenta. Svoje sportsko iskustvo uspješno je prenio i u poslovno. Više od 20 godina sudjeluje u razvoju splitskog sporta. Član je Upravnog odbora Hrvatskog kluba Olimpijaca, tajnik Zaklade za sportsku izvrsnost grada Splita, član Upravnog odbora HVK Gusar i mnogih drugih sportskih društava.

PotpredsjednikMarko Mišura je u različitim ulogama nastupio na čak šest Olimpijskih igara. U Atlanti 1996. godine sudjelovao je kao jedriličar, a nakon toga kao trener, sportski direktor i vođa tima. Upravo pod Markovim vodstvom u Rio de Janeiru 2016. godine, hrvatski jedriličari, Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlatnu medalju, a Tonči Stipanović srebrnu, čime su ostvarili rezultat koji su već 50 godina svi hrvatski jedriličari čekali. Marko će, uz diplomu višeg sportskog trenera, posjeduje i diplomu stručnog specijalista sportskog menadžmenta. Svoje iskustvo i znanje usmjerio je u razvoj sporta u Hrvatskoj.

LinkedIn profil

PotpredsjednikIvica Divić dugi niz godina radi u osiguravajućim tvrtkama – posljednjih dvanaest u visokom menadžmentu velike inozemne kompanije sa sjedištem u Hrvatskoj. Diplomirao je na prometnom fakultetu i specijalističkom studiju sportskog menadžmenta. Aktivno se bavio boćanjem, a danas je aktivan u biciklizmu i planinarenju.

Izvršni direktorNino Kapitanović predstavlja novu generaciju mladih stručnjaka na području sportskog menadžmenta. Specijalistički studij Sportskog menadžmenta završio je s najboljim ocjenama. Obrazuje se i na filozofskom fakultetu s ciljem stjecanja dodatnih predagoških kompetencija. Dobitnik je brojnih akademskih individualnih nagrada. Član je Hrvatske Mense, a zaposlen je u ulozi specijalista digitalnog marketinga u u HNK Hajduk Split.

LinkedIn profil