"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

HASM uključen u javnu raspravu o preoblikovanju Dinama


Objavljeno:  26.11.2018.   
Podijelite:

Predstavnik HASM-a, potpredsjednik Alojzije Janković, u utorak 06.11. bio je sudionik javne tribine o vrućoj temi preoblikovanja nogometnog kluba Dinamo koja je, uz prijenos na N1 televiziji, održana u zagrebačkom kazalištu Vidra.

Pohvalno je da su organizatori tribine prepoznali uključivanje struke u analizu dvaju modela, Dinama kao udruge građana te kao sportskog dioničkog društva. Poptredsjednik Janković je u svojim izlaganjima s aspekta sportskog menadžmenta ukazao na prednosti i nedostatke oba modela te podrctao značaj uspješnog sportskog menadžmenta koji osim o financijskoj stabilnosti mora voditi računa i o sportskom aspektu kroz ostvarivavanje zapaženih rezultata.

Taj balans koji je vrlo zahtjevno postići je do sada uglavnom podcijenjen te se na čelna mjesta u klubovima biraju ili menadžeri korporacija s jako malo znanja o sportu ili vrhunski sportaši bez znanja o poslovanju složenih sustava.

Očekujemo da ni u budućnosti Hrvatska Asocijacija za Sportski Menadžment neće biti zaobiđena kod sličnih rasprava iz područja sporta.

Photo: Gol.hr