"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

HASM i KIF-Zg potpisali sporazum o partnerstvu!


Objavljeno:  09.11.2018.   
Podijelite:

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu potpisan je sporazum o partnerstvu i suradnji između HASM i KIF-a Zagreb.

Sporazum su potpisali Predsjednik HASM-a Ivan Vranković u pratnji potpredsjednika Alojzija Jankovića i dekan KIF-a u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević uz prisustvo nositeljice katedre sportskog menadžmenta doc. dr. sc. Sanele Škorić.

Predstavnici obje organizacije usuglasili su se da će razmjenjivati iskustva s ciljem poboljšanja izobrazbe, osposobljavanja i usavršavanja, te zapošljavanja u sportu.

Sporazumom je dogovorena suradnja na zajedničkom djelovanju kroz poticanje pozitivnih promjena u upravljačkim strukturama u sportu i sudjelovanju u raspravama vezanim za izmjene Zakona u sportu, Nacionalnog programa u sportu, te ostalih strateških dokumenata za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj kako bi se u okviru navedenih dokumenata ukazalo na značaj menadžmenta i menadžera u sportu. Na navedeni segment planira se utjecati kroz radnu skupinu za razvoj sportskog menadžmenta u koju će se uključiti predstavnica KIF-a Zagreb, Sanela Škorić.

Nadalje, dogovoreni su i prvi koraci suradnje na inicijativi zajedničkog organiziranja stručne konferencije u skoroj budućnosti. Uz konferencije obje organizacije poticat će provedbu  znanstvenih seminara, okruglih stolova i raznih sportskih manifestacija uz objavljivanje stručnih i znanstvenih radova iz područja sportskog menadžmenta, zajedničko sudjelovanje u domaćim i EU projektima te povezivanje s partnerima u Hrvatskoj i  inozemstvu.

Također, omogućit će se mentoriranje i razvoj karijera mladih, realizacija stručne prakse studentima kroz sudjelovanje u organizaciji i provedbi raznih sportskih evenata.

HASM će poticati sportaše i sportske djelatnike na upis i usmjeravanje sportskog menadžmenta na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, te pružati podršku prilikom zapošljavanja u sportskim organizacijama.

Korištenjem zajedničkih promidžbenih kanala (web, društvene mreže i ostale medije) objavljivat će se aktivnosti i događaji povezani sa sportskim menadžmentom.