"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

Hrvatska će napokon imati svog predstavnika u EOSE


Objavljeno:  12.07.2018.   
Podijelite:

Predstavnici Hrvatske asocijacije za sportski menadžment ugostili su 11. srpnja 2018., u športskom centru Gripe u Splitu, predstavnika European Observatoire of Sport and Employment (EOSE), Bena Gittusa. 

EOSE je međunarodna neprofitna organizacija koja se bavi promicanjem znanja o globalnom razvoju, zapošljavanju i obrazovanju u sportu. Riječ je o jednoj od vodećih organizacija koje imaju utjecaja na politike Europske unije u području obrazovanja kadrova u sportu. EOSE okuplja čak 28 organizacija iz 20 država Europe. Nažalost, predstavnika iz Hrvatske nemaju.

U izuzetno poticajnom razgovoru svih aktera razmijenjena su iskustva i brojne ideje. Bena Gittusa je posebno oduševio entuzijazam, način funkcioniranja i stručno znanje predstavnika Hrvatske asocijacije za sportski menadžment. Međusobna suradnja nije upitna, samo je pitanje načina na koji će se ona ostvariti, a zatim i službeno objaviti. Hrvatska će napokon imati svog predstavnika u EOSE. Obje strane stavile su naglasak na istraživački rad te organizaciju konferencija na temu obrazovanja kadrova u sportu. Osim navedenog, razmijenjeni su i programi obrazovanja iz navedenog područja.

Nakon službenog sastanka, svi akteri, na čelu s Benom Gittusom, posjetili su i Kuću slave splitskog sporta. Dresovi Tonija Kukoča, Dina Rađe, Jugoplastike, Chicago Bullsa i Boston Celticsa, slomljeni reketi wimbledonskog pobjednika Gorana Ivaniševića, ali i čitavi reketi Nikole Pilića, brojne medalje, olimpijske, svjetske i europske, video snimci, fotografije i memorabilije najvećih splitskih i hrvatskih sportaša, zasigurno su najbolja pozivnica uvaženom gostu da se opet vrati u Hrvatsku.