"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

4. riječki dan Sportskog prava EU


Objavljeno:  08.06.2019.   
Podijelite:

Četvrti riječki dan Sportskog prava EU održava se na Pravnom fakultetu u Rijeci 10. lipnja 2019. s početkom u 9:30 sati.

Tog se dana održava međunarodna konferencija u okviru Erasmus + projekta „Promicanje i potpora uvođenju dobra upravljanja u europski sektor nogometnih agenata” (Promoting and Supporting Good Governance in the European Football Agency Industry).

Konferencija će okupiti sudionike iz mnogobrojnih država poput UK, Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Švedske, Grčke, Slovenije i drugih država. Svrha projekta je dati pregled pravnog okvira s prijedlozima kako poboljšati isti za područje svih država EU-a, a projektni tim u svemu surađuje s FIFA-om, UEFA-om te Europskom komisijom iz razloga što će se rezultati projekta implementirati u novi FIFA Pravilnik o reguliranju statusa nogometnih posrednika/agenata. Svoj su dolazak potvrdili i predstavnici FIFA-e i UEFA-e, kao i Svjetskog sindikata nogometaša, Europskog udruženja nogometnih klubova te Europskog udruženja nogometnih agenata.

Ova je konferencija posljednja u nizu nakon Londona, Madrida, Kölna i Malmöa kojom se projekt zaokružuje prije završnog izvješća i prijedloga koji će se dostaviti FIFA-i i UEFA-i te socijalnim partnerima. Detaljnije o projektu možete pročitati na ovom linku.

Osiguran je i simultani prijevod za vrijeme konferencije.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se prethodno registrirati zbog ograničenog broja mjesta na: https://forms.gle/FXakbTYJvFv6mrvM8

Također, ovim putem dostavljamo i link na kojem se nalazi program cjelokupne konferencije.