"The New Generation of Thinking"

Za stručne i educirane profesionalce u sportskim organizacijama i eventima koji donose promjene u upravljanju sportom!

Humanitarna akcija – vratimo palčiće u Petrovu


Objavljeno:  05.05.2020.   
Podijelite:

Da bi smo vidjeli tajnu uspjeha ove akcije najbolje je da vidimo kako je ista krenula. 20. travnja nakon velikog potresa u Zagrebu i akcije navijača koji su pomogli vojsci u seljenju opreme i inkubatora iz rodilišta Petrove bolnice.

20. travnja predsjednik udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čosić i članovi kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” s kojima navijači Dinama imaju dugogodišnju suradnju održali su press konferenciju u Petrovoj ulici u Zagrebu. Pozvali su sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici.

Tombola će uskoro biti na online platformi na web stranici i svaka donacija će odmah sjedati na račun Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore”. Već sad “u bubnju” se nalazi respektabilan broj dresova i rekvizita naših sjajnih sportaša, ali ovom prilikom pozivam sve koji se žele priključiti da se jave i pomognu kako bi se “Palčići” što prije vratili u Petrovu. Posebno je za pohvaliti transparentnost udruge “Palčić gore” koja redovito objavljuje ukupan iznos koji je prikupljen do sada te opremu koja je potrebna za naše male heroje.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore” Željka Vučko kazala je kako je potrebno kupiti za odjel desetak inkubatora, respiratora i ostale opreme.

Vrijednost ove opreme koju nabavljamo je oko 4 milijuna kuna. Mi smo dosad skupili više od 3 milijuna kuna, a vjerujem da će ova akcija pomoći našem cilju. Hvala svakom sportašu koji je nešto donirao, hvala svakom građaninu koji će se uključiti u akciju, ovo je zaista prava sinergija sportaša i navijača – kazala je Željka Vučko.

Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je svoj dres u kojem je osvojio nekoliko prvih medalja.

Čim su me dečki kontaktirali i rekli ideju, odmah sam pristao i ponudio im se pomoći. Hvala njima na ovoj akciji, ali hvala svima koji će biti dio nje. Pozivam i ovom prilikom sve kolege sportaše da se odazovu akciji, neka se jave i meni i dečkima iz Udruge sa svojim suvenirima da napunimo bazu na jednom mjestu da pokrenemo lavinu – rekao je Tin Srbić.

Osim njega, kazano je kako će između ostalog na humaniranoj tomboli u početku biti ponuđene kopačke Velimira Zajeca iz 1982. godine, dresovi srebrnih Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića, dresovi nogometaša Filipa Benkovića, Marka Roga, Nikole Katića, košarkaškog reprezentativca Krune Simona, reket tenisača Ive Karlovića, ali i mnogih drugih sportaša.

Akcija koja se trenutačno odvija na facebooku prije tombole postala je nešto posebno. Navijači, sportaši, treneri, građani iz svih dijelova Hrvatske i svijeta okupili i između sebe te na aukciji prodaju dresove. Ovaj čin postao je primjer svih onih sportskih načela pod kojim bi svaki od nas trebao živjeti.  Sve je postalo tako spontano i neočekivano u tolikoj mjeri da ni voditelji cijele akcije nisu mogli sanjati ovakvo nešto. Obožavatelji sporta nisu htjeli prepustiti samo svojim sportskim idolima da sudjeluju u ovoj akciji, odlučili su uzvratiti istom mjerom i to je ono što je učinilo ovu akciju toliko uspješnom.

Velike pohvale za cijeli tim koji sudjeluje u organizaciji te svima uključenima koji su na svoj način pomogli ovoj vrijednoj akciji.

Uključite se i vi!

Uplate donacija se primaju na račun za posebne namjene i donacije HR3324070001500333088, svrha uplate VRATIMO PALČIĆE U PETROVU, ili putem QR koda za plaćanje priloženog na fotografiji.